Aan de slag als zzp’er

Aan de slag als zzp’er

Aan de slag als zzp’er?

Een goed begin is het halve werk

Wil jij graag meer keuzevrijheid, zelfstandigheid en onafhankelijkheid? Waag de sprong naar het ondernemerschap! Een nieuwe stap in je carrière. Maar waar moet je nu beginnen en waar moet je nu allemaal aan denken? Goodweek ZZP weet als geen ander wat er komt kijken bij het opzetten van een eigen bedrijf. We geven je uitgebreide voorlichting, vertellen je eerlijk alle voor- en nadelen en ondersteunen je met onze jarenlange ervaring en kennis van wet- en regelgeving in de branche.

Wij hebben een stappenplan voor je opgesteld met alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid van start te gaan met jouw bedrijf.

 

Vanuit loondienst starten of direct al je tijd in je bedrijf steken?

 

Veel zzp’ers starten hun bedrijf op vanuit loondienst. Zo heb je toch een financiële zekerheid en kun je op je gemak je onderneming opstarten. Er zijn ook zzp’ers die starten vanuit een uitkering of zelfs de stap durven nemen om hun baan op te zeggen en zich direct in het diepe storten. Kies wat het beste bij jou en je leefsituatie past. Iedereen is tenslotte anders.

 

Stel een ondernemersplan op

Is jouw idee haalbaar en heeft het kans van slagen in jouw branche? In een ondernemersplan schep je duidelijkheid over jouw idee en breng je de sterke en zwakke kanten van je idee aan het licht. Een ondernemersplan is niet verplicht, maar kan wel heel handig zijn om alles goed op een rijtje te zetten. Wat neem je allemaal mee in je plan?

  • (Achtergrond)informatie over jezelf en je werkervaring
  • De doelen die je wilt bereiken met jouw organisatie. Voor jezelf, maar misschien ook voor de maatschappij.
  • Een overzicht van je producten of diensten, met bijbehorende tarieven.
  • Een marketing- & salesplan hoe je je producten of diensten in de markt gaat zetten.
  • Een marktanalyse, zodat je de haalbaarheid kunt nagaan.
  • Een financieel plan met inzicht in je omzet, kosten en verwachtte winst.

 

Bedenk een bedrijfsnaam en een logo

Bijna niets is zo belangrijk als een bedrijfsnaam en bijpassend logo. Zorg ervoor dat de naam en het logo iets zeggen over jouw merk en duidelijk is, zodat anderen zich direct een beeld kunnen vormen bij jouw naam. Of misschien heb je daar wel een payoff voor nodig. Wees uniek, check goed of deze naam niet al in gebruik is. Zoek bij de KVK naar deze naam en kijk of de domeinnaam vrij is. Als dit niet het geval is, kan het je problemen opleveren in de toekomst. En heb je plannen om internationaal te ondernemen? Doe dan hetzelfde in andere landen en onderzoek goed of de betekenis van jouw naam in een andere land ook goed is.

 

Schrijf je in bij de KVK

Voordat je start met het leveren van jouw diensten of producten, zal je jouw bedrijf bij de Kamer van Koophandel moeten inschrijven. Hiervoor dien je een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Op de website van KvK kun je jouw onderneming inschrijven en een afspraak maken, en zie je direct welke kosten hieraan verbonden zijn. De Kamer van Koophandel geeft automatisch je gegevens door aan de Belastingdienst. Wel zo makkelijk.

 

Dek je risico’s af

Als zelfstandig ondernemer wil je alles gewoon goed geregeld hebben. Goodweek ZZP voorziet in alle facetten van jouw ondernemerschap. Met onze ondernemerstoets controleer jij of je ook een echte zelfstandig ondernemer bent en met onze door de Belastingdienst goedgekeurde modelovereenkomsten weet je zeker dat er geen sprake is van verkapt loondienstverband. Ook bewaken wij jouw ondernemerschap en sturen we je Good Alerts als je actie moet ondernemen. Het resultaat? Geen naheffingen en ondernemersrisico’s, conform de meest recente wet- en regelgeving.

 

Sluit de juiste verzekeringen af

Waar wordt gewerkt, worden soms fouten gemaakt. Het is fijn om te weten dat je goed bent verzekerd, ongeacht in welke branche je werkzaam bent. Dit doe je door je persoonlijk te verzekeren, maar het kan ook handig zijn om bedrijfsverzekeringen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een aansprakelijkheidsverzekering, ziekte- en arbeidsongeschiktheid, pensioen, inboedel en rechtsbijstand. Benieuwd? Wij helpen je graag op weg!

 

Start een goede administratie op

Als kersverse ondernemer wil je niets liever dan je bezighouden met jouw diensten of producten. Toch ben je verplicht om een administratie bij te houden en te bewaren. Je kunt je administratie zelf doen, maar ook uitbesteden. Goodweek ZZP ondersteunt je bij alle administratieve handelingen: van het aanmaken van nieuwe opdrachten en het invoeren van gewerkte uren tot het beheren van jouw bedrijfsinformatie en het maken van facturen. Zo werk je makkelijker, sneller en slimmer. Maak jouw gratis account aan en bepaal of het bij jou past.

 

Kom in actie!

Nu je weet wat er geregeld moet worden, is er nog maar 1 ding.

Zet de eerste stap, kom in actie. Heel veel succes!