De belangrijkste verzekeringen
voor de zzp’er.

Arbeidsongeschikt?
Dit zijn de mogelijkheden.

Arbeidsongeschikt? Dit zijn de mogelijkheden.

De belangrijkste verzekeringen voor zpp’ers

Als zzp’er loop je dagelijks risico’s. Het is daarom fijn om te weten dat je goed bent verzekerd, in welke branche je ook werkzaam bent. Ben jij goed verzekerd?

Wij hebben voor de zpp’ers die gebruik maken van ons platform de mogelijkheid om direct de juiste verzekeringen aan te vragen. Dit doen we in samenwerking met GoodSure: een externe en onafhankelijke partner van ons.

Welke verzekeringen moet je nu als zzp’er aan denken?

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden kan er schade ontstaan. Dit zorgt niet alleen voor oponthoud van het werk, maar snijdt ook in je winst. Met een AVB-verzekering kun jij je voor werkgerelateerde schade verzekeren en is de kans groot dat schade wordt vergoed.

Deze verzekering is niet verplicht, maar gezien het stijgend aantal claims, wel verstandig om af te sluiten.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Heb je een adviserend beroep? Dan is een beroepsaansprakelijkheidsverzekering handig: met deze verzekering ben je gedekt wanneer je bijvoorbeeld onjuist advies hebt gegeven en/of onvolledige informatie hebt verstrekt met grote financiële gevolgen voor de schadelijdende partij.

Om problemen te voorkomen is het sowieso belangrijk om je algemene voorwaarden op orde te hebben. Vermeld hierin de randvoorwaarden voor jouw advies en geef duidelijk aan wat je garandeert en waarop je verwachtingen zijn gebaseerd. Laat je algemene voorwaarden controleren door een jurist die kennis heeft van jouw branche. Beter voorkomen dan genezen.

Bedrijfsrechtsbijstandverzekering

Het aantal juridische conflicten neemt toe. Ook voor jou als ondernemer. Daarom is een goede rechtsbijstandverzekering belangrijk. Deze verzekering biedt ondersteuning, advies en vergoeding van advocaten- en proceskosten bij juridische conflicten met klanten, personeel en leveranciers.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als zzp’er is het raadzaam om een AOV af te sluiten: deze verzekering biedt financiële zekerheid in geval van arbeidsongeschiktheid. De premie is afhankelijk van je beroep, het verzekerde bedrag en de eigen risicoperiode. Tegenwoordig is een AOV ook betaalbaar voor zelfstandigen, zodat deze verzekering ook voor jou haalbaar is.

Veel zzp’ers hebben helaas geen AOV afgesloten, terwijl dit je wel zekerheid en rust kan bieden. Maar natuurlijk zijn er ook andere opties, zoals een spaarpot of een broodfonds. Wij hebben een uitgebreid artikel geschreven over de mogelijkheden als je arbeidsongeschikt wordt.

 

Ben je overtuigd van de noodzaak van verzekeren?

Wil jij weten wat het voor jou betekent en wat de kosten zijn voor jouw gewenste verzekeringen? Schrijf je dan gratis in op ons platform doe een aanvraag en ontvang binnen 24 uur een maatwerk offerte die naadloos aansluit op jouw situatie. GoodSure onderzoekt voor jou welke verzekeringen de beste dekking geven en het scherpst geprijsd zijn. Zo ben je altijd verzekerd van de beste prijs-kwaliteitverhouding.