Direct je facturen betaald krijgen?

Direct je facturen betaald krijgen?

Direct je facturen betaald krijgen?

Herken je dat? Dat je keihard hebt geploeterd om de deadline van jouw opdrachtgever te halen. Die deadline die steeds dichterbij kwam en waar je zelf twee andere afspraken voor af hebt gezegd. Maar hey, you did it! Jij blij, jouw opdrachtgever blij, iedereen blij. Eind goed, al goed zou je zeggen.

Maar helaas. Het is nu ruim twee weken na de vervaltermijn van jouw factuur en je hebt ook al een aanmaning verstuurd. Maar helaas, met de deadline betreffende de betaling wordt iets minder nauwkeurig omgegaan.

Jammergenoeg moeten veel zpp’ers onnodig lang op hun geld wachten, terwijl er niet altijd een buffer voorhanden is. Als zzp’er ben je vaak volledig afhankelijk van de snelheid waarmee jouw facturen worden betaald. Hoe kun je je facturatieproces nu beter in de hand houden?

 

 

Vooruitbetaling

Het fijnste is natuurlijk om vooruit betaald te krijgen. Zeker als je als zzp’er zaken moet inkopen vooraf, is vooruitbetaling een goede optie. Helaas nog niet overal, maar in een aantal branches is dit geen onbekend fenomeen meer. Zo zien we veel webdevelopers, die niet alles vooruit willen, maar in diverse fases factureren. Bij aanvang, halverwege een betaling en bij oplevering van een website. Of marketingcommunicatiespecialisaten die éénmalige werkzaamheden vooruit factureren. Wie niet waagt, die niet wint. Vraag het je opdrachtgever of zij mee willen gaan in jouw voorwaarden.

 

Koppeling met betaalsystemen

Hoe makkelijker je het maakt voor jouw opdrachtgever om te betalen, hoe sneller de betaling vaak plaats vindt. Niet alleen een overzichtelijke, persoonlijke factuur. Maar ook een koppeling met een betaalsysteem als iDeal of Mollie is een gemak voor jouw opdrachtgever. Sommige boekhoudsystemen bieden deze optie aan, zodat jouw factuur met 1 druk op de knop betaald kan worden.

 

Factoring

Factoring is een financieringsvorm, waardoor je sneller uitbetaald krijgt. Je hoeft niet meer te wachten op de betalingstermijn van jouw opdrachtgevers, maar krijgt direct uitbetaald. Zo heb je direct het geld op je rekening staan waarvoor je hebt gewerkt.

 

Factoring bij Goodweek ZZP

Bij Goodweek ZZP kun je gratis een account aanmaken. Naast het feit dat je werkt via een goedgekeurde modelovereenkomst, nul administratieve rompslomp hebt, alles conform wet DBA loopt en je geen naheffingen en ondernemersrisico’s hebt, kun je kiezen voor factoring. Je krijgt de optie om te upgraden naar een GREAT of een GENIUS pakket. Tegen maximaal 2,7% van jouw factuurbedrag, kun je binnen 3 werkdagen uitbetaald worden. Nieuwsgierig geworden? Maak dan jouw gratis account aan!