Diensten          Tarieven         FAQ

Diensten    |    Tarieven    |    FAQ

FAQ Intermediairs

We willen graag dat jij onbezorgd aan de slag kunt met het maken van de juiste match. Elke week opnieuw. Daarom geven wij op deze pagina antwoord op de meestgestelde vragen. Is je vraag onvoldoende beantwoord of staat je vraag er niet tussen? Laat je terugbellen of neem zelf contact met ons op.

Wat doet Goodweek ZZP?

Goodweek ZZP is een gratis online all-in-one platform voor zzp’ers en opdrachtgevers en hun intermediairs. Dit platform zorgt ervoor dat jij al jouw juridische, administratieve en financiële zaken overzichtelijk bij elkaar hebt. Meer zekerheid, overzicht en gemak. Minder kosten, risico’s en administratieve rompslomp. Goodweek ZZP is geen bemiddelingsbureau, maar een online dienstverlener welke zorgt dat jij jouw vak onbezorgd kan uitoefenen, wij doen de rest.

Waarom kiezen voor Goodweek ZZP?

Goodweek ZZP zorgt ervoor dat jij kunt focussen op jouw corebusiness. Wij zorgen dat jouw administratieve, financiële en juridische zaken geregeld worden. Vooraf duidelijkheid en inzicht, tussentijdse bewaking en alles overzichtelijk bij elkaar. Wat wij voor je doen: Goedgekeurde overeenkomsten opmaken, documentenbeheer, urenverwerking, facturatie, bewaking dat jouw zzp’ers echte ondernemers zijn en blijven en optioneel regelen we voor jouw zzp’ers versnelde betaling van jouw facturen en de beste maatwerk verzekeringen en pensioenen via onze onafhankelijke partner Goodsure. Je kiest met Goodweek ZZP dus voor overzicht, gemak, zekerheid en snelle betaling. Wij zorgen dat je toekomstvriendelijk blijft ondernemen. Ontvang managementinformatie en zorg dat je altijd up-to-date bent op een duurzame manier.

Wat zijn de voordelen van Goodweek ZZP?

Met Goodweek ZZP geniet je van diverse voordelen. Ervaar zekerheid door onze juridische diensten: goedgekeurde modelovereenkomsten, voor jouw zzp’ers geselecteerde pensioenen en verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, bewaking nieuwste wet- en regelgeving en geen naheffingen en ondernemersrisico’s. Ervaar ondersteuning door onze administratieve diensten: Documentbeheer en bewaking, goedgekeurde overeenkomsten, urenverwerking, opdrachtbeheer, managementinformatie en het automatisch genereren van facturen. Ervaar vastigheid door onze financiële diensten: snelle marge betaling, wij doen de facturatie, debiteurenverzekering en debiteurenbeheer. Wij werken volledig papierloos en online. We zijn persoonlijk te benaderen. Wel zo toegankelijk, duurzaam en toekomstvriendelijk!

Wat kost het om een aacount te krijgen bij Goodweek ZZP?

Niets. Het is gratis om je in te schrijven. Mocht je opdrachten in ons systeem gaan verwerken dan kost dit met pakket Good € 1,- per verwerkt uur.

Wat zijn de voordelen voor ZZP'ers om met Goodweek ZZP te werken?

Met Goodweek ZZP genieten zzp’ers van diverse voordelen. Ervaar zekerheid door onze juridische diensten: goedgekeurde modelovereenkomste, voor hen geselecteerde pensioenen en verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, bewaking nieuwste wet- en regelgeving en geen naheffingen en ondernemersrisico’s. Ervaar ondersteuning door onze administratieve diensten: Documentbeheer en bewaking, goedgekeurde overeenkomsten, urenverwerking, opdrachtbeheer, managementinformatie en automatisch genereren van facturen. Ervaar vastigheid door onze financiële diensten: Kies om direct geld te ontvangen, wij bewaken dat ze alleen zaken doen met verzekerde debiteuren en doen het debiteurenbeheer nadat wij jouw factuur hebben opgemaakt en verzonden. Wij werken volledig papierloos en online. We zijn persoonlijk te benaderen. Wel zo toegankelijk, duurzaam en toekomstvriendelijk!

Wat zijn de voordelen voor opdrachtgevers om met Goodweek ZZP te werken?

Met Goodweek ZZP geniet de opdrachtgever van diverse voordelen. Ervaar zekerheid door onze juridische diensten: goedgekeurde modelovereenkomsten; voor jouw zzp’ers geselecteerde pensioenen en verzekeringen met de beste prijs-kwaliteitverhouding, bewaking nieuwste wet- en regelgeving en geen naheffingen en ondernemersrisico’s. Ervaar ondersteuning door onze administratieve diensten: Documentbeheer en bewaking, goedgekeurde overeenkomsten, urenverwerking, opdrachtbeheer, managementinformatie en automatisch genereren van facturen. Ervaar vastigheid door onze financiële diensten: Ontvang uniforme facturen geselecteerd en opgesteld op de manier hoe jij het wilt. Wij werken volledig papierloos en online. We zijn persoonlijk te benaderen. Wel zo toegankelijk, duurzaam en toekomstvriendelijk!

Kan ik alle zzp'ers die voor mijn organisatie werken via Goodweek ZZP laten lopen?

Ja dat kan. Het is mogelijk om alle zzp’ers waar je mee samenwerkt via het Goodweek ZZP platform te verwerken. Je kan er ook voor kiezen om een gedeelte via het platform te laten werken. Het voordeel om iedereen via het systeem te laten werken is dat je alles overzichtelijk bij elkaar hebt, dat je inzicht krijgt, filters aan kan maken en zaken met elkaar kan vergelijken. Ook heb je managementinformatie welke altijd up-to-date is en kan jouw organisatie leunen op een betrouwbare en uniforme werkwijze.

Is Goodweek ZZP een Intermediair/ bemiddelingsbureau of een dienstverlener?

Goodweek ZZP is een dienstverlener van juridische, administratieve en financiële diensten aan zzp’ers en opdrachtgevers. Goodweek ZZP doet geen actieve bemiddeling tussen vraag en aanbod, maar faciliteert zowel voor opdrachtgever als zzp’er als zij elkaar hebben gevonden, eventueel na bemiddeling van jou als intermediair. De experts van Goodweek ZZP vinden dat het niet wenselijk is om voor zowel het verwerven van opdrachten (acquisitie) en het verwerken van deze opdrachten (wat Goodweek ZZP doet) beide een bepaalde mate van afhankelijkheid te hebben van dezelfde partij. De vraag kan dan echter gesteld worden hoeveel keuzevrijheid de zelfstandig ondernemer nog heeft; hoe afhankelijk van één partij deze is en welke vorm van gezag er ontstaat. Kortom: stel dat we beiden zouden aanbieden dan is het aannemelijk te maken dat er een kans bestaat op oneigenlijke zelfstandigheid ofwel verkapt loondienstverband met alle risico’s op naheffingen tot gevolg.

Wat is een all-in-one platform?

Het all-in-one platform van Goodweek ZZP is een veilig online software systeem waarbij je al jouw gewenste zaken kunt inzien en regelen vanuit één overzichtelijk account. Dus al jouw juridische, financiële en administratieve zaken bij elkaar.

Wanneer is mijn opdracht geschikt om door zzp'ers uit te laten voeren?

Als je als opdrachtgever en zzp’er samen een opdracht wilt (laten) uitvoeren, dan dien je te werken met goedgekeurde modelovereenkomsten. Dit wil echter niet zeggen dat de opdracht zelf wel geschikt is om door een zelfstandig ondernemers uit te laten voeren. Er is een aantal indicatoren die wijzen op een loondienstbetrekking. Eén van deze indicatoren is het bestaan van een gezagsverhouding tussen opdrachtgever en zzp’er. Als er achteraf, na controles, blijkt dat gezien de feitelijke omstandigheden er sprake was van een gezagsverhouding dan kunnen er forse naheffingen volgen omdat men aannemelijk kan maken dat er sprake was van een verkapt (fictief) loondienstverband. Goodweek ZZP sluit dit risico uit door vooraf de feitelijke situatie te laten beoordelen middels de opdrachtgeversverklaring. Zo weet je vooraf of de opdracht wel of niet geschikt is. Als deze opdracht niet geschikt blijkt te zijn, conform het online meerkeuze vragendocument, dan neemt Goodweek ZZP deze niet in behandeling en adviseren wij om een andere opdracht te gaan zoeken of om de opdracht in loondienst uit te gaan voeren.

Hoe kan ik me aanmelden bij Goodweek ZZP?

Aanmelden kan snel en makkelijk en het is bovendien gratis. Ga naar rechts boven in het scherm en klik op de rode button “Aanmelden”. Je kan ook hier klikken om je aan te melden.

Kan iedereen zich aanmelden bij Goodweek ZZP?

Ja dat kan. Alle Intermediairs; iedere opdrachtgever en zzp’er, zp’er, zelfstandig professional, of hoe ze zichzelf noemen, is welkom bij ons. Maak jouw profiel 100%, zorg dat het minimale tarief €22,50 is en zorg dat de zzp’er de ondernemerstoets en de opdrachtgever de opdrachtgeversverklaring positief doorkomt. Simpel en snel aan de slag. Let’s have a Good week!

Kan ik iemand anders aanmelden bij Goodweek ZZP?

Ja dat kan. Dit kan via jouw omgeving in het platform. Men kan dan zien dat jij het Goodweek ZZP platform bij de ander aandraagt. Ze krijgen een mail met de vraag om een account aan te maken en met daarbij de melding dat dit verzoek van jou komt.

Hoe lang duurt het om me in te schrijven?

Inschrijven kan snel. Hooguit een paar minuten. Het helpt als je alvast jouw bedrijfsinformatie in de buurt hebt.

Wat heb ik nodig om me in te schrijven?

Je hebt jouw persoonlijke en bedrijfsgegevens nodig. Om jouw profiel leuker te maken kan je optioneel een foto en logo toevoegen.

Hoe zorg ik dat mijn zzp'ers met het platform gaan werken?

Dit kan via jouw omgeving in het platform. Men kan dan zien dat jij het Goodweek ZZP platform bij de ander aandraagt. Ze krijgen een mail met de vraag om een account aan te maken en met daarbij de melding dat dit verzoek van jou komt.

Hoe zorg ik dat mijn opdrachtgevers met het platform gaan werken?

Dit kan via jouw omgeving in het platform. Men kan dan zien dat jij het Goodweek ZZP platform bij de ander aandraagt. Ze krijgen een mail met de vraag om een account aan te maken en met daarbij de melding dat dit verzoek van jou komt.

Hoe zorgen jullie dat Goodweek ZZP up to date blijft?

Onze experts zorgen dagelijks dat we up to date blijven op het gebied van de nieuwste ontwikkelingen. Zowel op technologisch als juridisch gebied. Zo kan jij altijd gebruik maken van de meest moderne en veilige tools en lift je mee op de kennis en kunde van onze specialisten.

Hoe kom ik in contact met Goodweek ZZP?

Goodweek ZZP biedt verschillende mogelijkheden om in contact te komen. Dit kan via de chatbot of het contactformulier op de website. Via email of telefoon. We houden van efficiënte communicatie en waar nodig zijn we uiteraard gewoon persoonlijk bereikbaar om je te helpen.

Hoe toegankelijk is Goodweek ZZP?

Goodweek ZZP is voor bijna alle zelfstandig ondernemers interessant. We hebben wereldwijde toegang via ons online platform. We zorgen dat het werken met Goodweek ZZP zo laagdrempelig mogelijk is.

Wat doet Goodweek ZZP aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)?

Goodweek ZZP heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Wij geloven dat we samen kunnen zorgen voor vele Good weeks, voor nu en in de verre toekomst. Zo werken we papierloos; we zorgen voor minimale CO2 uitstoot en we dragen ons steentje bij aan Nederlandse goede doelen door een percentage van onze winst te delen. Wel zo toekomstvriendelijk.

Hoe gaat Goodweek ZZP om met mijn Privacy?

Privacy is voor Goodweek ZZP een belangrijk onderwerp. Wij willen de privacy van onze gebruikers waarborgen zoals wij die van ons zelf ook gewaarborgd willen zien. We zorgen dat we de AVG / GDPR regels nauwlettend naleven en indien nodig veranderingen doorvoeren in onze werkwijze. Onze overeenkomsten zijn door onze juristen AVG proof opgesteld en wij delen geen informatie met partijen zonder jouw toestemming.

In welke branches in Goodweek ZZP actief?

Goodweek ZZP is een branche neutraal platform. We bieden all-in-one diensten voor bijna alle ondernemers. We hebben een aantal grote partijen die zich bij ons hebben aangesloten. Deze partijen bevinden zich in de branches: zorg, ICT, overheid, banken, bouw, verzekeringen & pensioenen, techniek en Industrie.

Welke diensten biedt Goodweek ZZP?

Goodweek ZZP zorgt dat je gebruik kunt maken van het meest moderne en complete dienstenpakket voor zelfstandig ondernemers en opdrachtgevers. Dit op het gebied van alle denkbare juridische; administratieve en financiële zaken om jouw opdrachten tot een succes te maken.

Van welke juridische tools kan ik in het platform gebruik maken?

Goodweek ZZP controleert vooraf en bewaakt tussentijds jouw juridische processen. We zorgen dat je risicoloos kan ondernemen door te werken met de juiste documentatie. Een aantal tools zijn goedgekeurde overeenkomsten, documentbeheer, vooraf doorlopen ondernemerstoets, bewaking op juiste opdrachten door opdrachtgeversverklaring, afsluiten van de beste verzekeringen tegen de scherpste voorwaarden via onze onafhankelijke partner Goodsure en bewaking op voldoende (kredietwaardige) opdrachtgevers. Dus vooraf duidelijkheid en tussentijdse bewaking geeft achteraf geen gezeur. Gewoon goed geregeld.

Hoe kan ik zeker zijn dat ik geen risico's loop?

Goodweek ZZP zorgt vooraf dat de wettelijk juiste documenten op orde zijn in het platform. Als er extra documenten benodigd zijn worden deze uitgevraagd via het systeem. Deze zijn makkelijk en snel te uploaden. Tussentijds bewaakt Goodweek ZZP de geldigheid van de documenten; de correctheid van de overeenkomsten; de juiste urenverwerking en facturatie. Ook adviseert Goodweek ZZP om voldoende opdrachten en minimale afhankelijkheid van de grootste Opdrachtgevers te hebben. Het platform bewaakt dit en geeft bijtijds meldingen. Goodweek ZZP kan op locatie langs komen om te kijken of de feitelijke werkzaamheden en werksituatie overeenstemt met hetgeen is vastgelegd in de onderlinge documentatie. Dit ter bewaking op de juistheid van de processen en om jouw ondernemersrisico’s te beperken.

Wat zijn de opdrachtverklaring en de gezagsverhoudingscheck voor opdrachtgevers?

De opdrachtgever vult voor het aangaan van een opdracht een opdrachtverklaring online in het platform in. Hierin wordt middels het beantwoorden van een aantal meerkeuzevragen vastgesteld of er sprake is van een gezagsverhouding en of de feitelijke situatie ervoor zorgt dat de opdracht wel of niet geschikt is om uit te laten voeren door een zelfstandig ondernemer conform een overeenkomst van opdracht.

Wat is de ondernemerstoets voor zzp'ers?

De zelfstandig professional vult voor het aangaan van een eerste opdracht een ondernemerstoets online in het platform in. Hierin wordt middels het beantwoorden van een aantal meerkeuzevragen vastgesteld of er sprake is van zelfstandig ondernemerschap en of de feitelijke situatie ervoor zorgt dat de uit te voeren opdracht wel of niet geschikt is om uit te laten voeren door betreffende zelfstandig ondernemer conform een overeenkomst van opdracht.

Welke Verzekering kan een zzp'er via Goodweek ZZP afsluiten en hoe werkt het?

Goodweek ZZP werkt voor haar verzekeringsproducten met een onafhankelijke partner welke de beste verzekeringen tegen de scherpste voorwaarden zoekt. Deze partner heet Goodsure. Goodsure zal binnen 24 werkuren na aanvraag van een offerte via het Goodweek ZZP platform een persoonlijke maatwerkofferte mailen. Indien de zzp’er een polis via Goodsure bij één van de gerenomeerde verzekeraars afsluit zal Goodsure de polisvoorwaarden uploaden in het platform, wel zo makkelijk. zzp’er kan kiezen voor de beste verzekeringen op het gebied van beroepsaansprakelijkheid, bedrijfsaansprakelijkheid, arbeidsongeschiktheid (AOV ) en rechtsbijstand. Gewoon goed geregeld.

Wat voor soort pensioen kan een zzp'er via Goodweek ZZP afsluiten en hoe werkt het?

Goodweek ZZP werkt voor haar pensioenproducten met een onafhankelijke partner welke de beste pensioenen tegen de scherpste voorwaarden zoekt. Deze partner heet Goodsure en is een samenwerking met pensioenleverancier BrandNewDay. Goodsure zal binnen 24 werkuren na aanvraag van een offerte via het Goodweek ZZP platform contact met de zzp’er opnemen. Indien de zelfstandige een pensioen via Goodsure afsluit zal Goodsure de polisvoorwaarden uploaden in het platform, wel zo makkelijk. Men kan kiezen voor de beste pensioenen voor zelfstandig ondernemers tegen de scherpste voorwaarden. Gewoon goed geregeld.

Van welke administratieve tools kan ik in het platform gebruik maken?

Goodweek ZZP zorgt dat jij overzicht krijgt in jouw administratieve processen. Alles altijd up to date bij elkaar in het all-in-one platform. Voorkom administratieve rompslomp en maak ondermeer gebruik van de volgende tools: Aanmaken en digitaal ondertekenen van overeenkomsten, beheer al jouw documenten in het online dossier, urenverwerking, automatisch aanmaken en verzenden van facturen, debiteurenbeheer, debiteurenverzekering en inzicht in jouw gehele bedrijfsvoering.

Hoe gaat de facturatie bij Goodweek ZZP?

Nadat ZZP’er en/of opdrachtgever wekelijks de uren en of werkkosten hebben ingevoerd in het platform geeft de ander digitaal akkoord op hetgeen is ingevoerd. Hierna genereert het platform automatisch een factuur namens de zzp’er aan opdrachtgever. Goodweek ZZP zal vervolgens het debiteurenbeheer doen en zorgen dat er een debiteurenverzekering is. Als de debiteur niet kredietwaardig is en dus niet verzekert kan worden dan zal Goodweek ZZP geen samenwerking aan gaan ter voorkoming van onwezenlijke risico’s. Goodweek ZZP neemt de administratieve zaken over en sluit waar mogelijk alle risico’s uit. Het is wel goed om te weten dat de zelfstandige te allen tijde voor eigen rekening en risico zal blijven werken. Het is ons doel om te helpen bij het minimaliseren van ondernemersrisico’s. Een slimme oplossing.

Hoe gaat de urenverwerking bij Goodweek ZZP?

De zzp’er dient de uren wekelijks in te voeren in de online portal. De ingevulde uren worden dan meteen verzonden naar de opdrachtgever zodat deze gecontroleerd kunnen worden. Zodra de opdrachtgever in zijn online omgeving de uren heeft goedgekeurd, maakt het systeem direct en volledig automatisch een factuur op namens de zzp’er. Goodweek ZZP zal vervolgens het debiteurenbeheer doen en zorgen dat er een debiteurenverzekering is. Als de debiteur niet kredietwaardig is en dus niet verzekert kan worden dan zal Goodweek ZZP geen samenwerking aan gaan ter voorkoming van onwezenlijke risico’s. Goodweek ZZP neemt de administratieve zaken over en sluit waar mogelijk alle risico’s uit. Het is wel goed om te weten dat de zelfstandige te allen tijde voor eigen rekening en risico zal blijven werken. Het is ons doel om te helpen bij het minimaliseren van ondernemersrisico’s.

Welke workflows kan ik regelen in het platform?

We kunnen diverse workflows inrichten. Maak een account aan, zorg dat de benodigde gegevens geupload zijn, maak een plaatsing en project aan, genereer documenten en onderteken deze. Zorg dat uren worden ingevuld of geaccordeerd. De facturatie wordt automatisch verzorgd. Krijg inzichten in facturen, projecten, plaatsingen en bewaak of beheer deze. Houd het overzicht door rapportages en selecties. Indien gewenst kunnen we een maatwerk workflow voor je schetsen.

Welke documenten kan ik uploaden en inzien in het platform?

Het platform zal standaard een aantal zaken van je vragen. Daarnaast is het mogelijk om diverse zaken als certificaten, een C.V., diploma’s, etc. uit te vragen bij de zzp’ers. Als je ondertekende documenten en overeenkomsten hebt, dan zal het systeem ze ook aan je tonen in jouw online platform. Ook kan je zaken uploaden om je platform te personaliseren. Wel zo leuk.

Kan ik managementinformatie krijgen?

Ja. Je kan diverse zaken zien en we ontwikkelen continue door om je van meer inzichten te voorzien. Denk aan aantal opdrachten, duur opdrachten, facturen, overzicht van zzp’ers, heb ik voldoende spreiding in mijn zelfstandigen, zit ik op schema om mijn jaarlijkse doelstelling te behalen, etc.

Van welke financiële tools kan ik in het platform gebruik maken?

Goodweek ZZP genereert automatisch voor jouw zzp’ers facturen welke door het platform naar jouw opdrachtgever worden verzonden. Daarnaast bieden we diensten als debiteurenbeheer, debiteurenverzekering en versnelde betaling van de facturen van de zzp’er. In het platform kan je betalingsafspraken met jouw opdrachtgevers maken. Je krijgt wekelijks van ons een overzicht voor de marge die je ons kan factureren. Deze betalen wij vlot aan je uit.

Hoe gaat mijn marge afhandeling bij Goodweek ZZP?

Iedere week maakt Goodweek ZZP een overzicht voor je op, over de verwerkte facturen van de week ervoor, welke je ook zelf uit jouw platform kan genereren. Op basis hiervan kan je een factuur zenden, deze betalen wij binnen 7 werkdagen.

Wat zijn de betalingstermijnen?

Goodweek ZZP betaald jouw marge binnen 7 werkdagen. De standaard betalingstermijnen van opdrachtgevers bedragen 14 of 21 dagen. Afhankelijk van de financiële situatie van het bedrijf. Als het langer wordt dan gaan we in overleg met elkaar. Bij een betalingstermijn van 30+ dagen zal Goodweek een % extra in rekening brengen bij de opdrachtgever. Als deze dit niet wenst te betalen dan verhalen wij dit op de intermediair. 50+ dagen is onbespreekbaar en vinden wij moreel en juridisch verwerpelijk.

Hoe gaan jullie om met debiteurenbeheer en -verzekering?

Goodweek ZZP beperkt jouw risico’s door alle opdrachtgevers te verzekeren voor een debiteurenverzekering en kort op het debiteurenbeheer te zitten. De kans is zo het grootste dat de opdrachtgever ook daadwerkelijk op tijd gaat betalen, dit bewaken wij voor jou. Het is wel zo dat jouw zzp’er zelfstandig ondernemer is. Je kiest voor een zakelijke oplossing door met Goodweek ZZP samen te werken en jouw risico’s in te perken maar jouw zzp’er blijft uiteraard wel altijd zelf verantwoordelijk om voor eigen rekening en risico te werken.

Bel me terug formulier